ROTARIJANSKA GODINA 2010/2011

(Predsjednik Pero Perišić)

  • Članovi RC Split, ove su godine nastavili program “Stipendija Akademik Kruno Prijatelj – Prijatelji Prijatelju” u suradnji s Gimnazijskim kolegijom Kraljica Jelena. Programom su dodijeljene 4 godišnje stipendije učenicima navedene ustanove u ukupnom iznosu od 100.000,00 kn.
  • Članovi RC Split, na temelju incijative prijatelja Perišića, nastavili su s klupskom akcijom “Budi dobar, budi Samaritanac” kojom se prikupljaju sredstva za  uređenje i opremanje Centra za rehabilitaciju “Samaritanac” iz Splita. U sklopu akcije izrađeno je ukupno 150 grafičkih mapa u kojima se nalazi 14 listova – djela koja su donirali renomirani hrvatski umjetnici: Ivica Antolčić, Josip Biffel, Vasilije Josip Jordan, Zlatko Kesser, Ivan Kožarić, Antun Mateš, Stipe Nobilo, Izvor Oreb, Rudi Sablić, Đuro Seder, Matko Trebotić, Josip Pino Trostmann. Munir Vejzović i Mladen Veža. Graf.mapa poklanja se donatorima koji uplate 8000 kn na žiro-račun centra “Samaritanac”. Cilj akcije je prikupiti milijun kuna za potrebe centra, a do sada prikupljena sredstva utrošena su za zamjenu starog lifta novim, rekonstrukciju kapelice u zgradi centra te ugradnju kompletnog sustava video nadzora u objektu. Na početku rotarijanske godine – 08.07.2011. u Galeriji “Emanuela Vidovića” održano je svečano otvorenje istoimene izložbe. Izložba je, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, održana i u zagrebačkoj Galeriji “Klovićevi dvori” (21.05.2011.).
  • Na inicijativu predsjednika03.2011. organizirana je zajednička posjeta delegacije nogometnih klubova “Hajduk” i “Split” centru “Samaritanac”
  • RC Split sudjelovao je u programu dodjele stipendija RC Skojen i ICC Oslo te je na preporuku kluba, studentica Zrinka Makaj postala dobitnicom stipendije na Sveučilištu u Oslu, u iznosu od 5000 EUR
  • Povodom Međunarodnog dana volontera RC Split primio je zahvalnicu udruge “Anđeli”, dok je prijatelju Poljaniću dodijeljeno posebno priznanje “Volonter godine”. Tijekom aktualne rotarijanske godine, udruzi “Anđeli” dodijeljen je stan na korištenje u Zagrebu, na adresi Goljak Stan je opremljen posredstvom RC Split. Također je udruga dobila dozvolu za rad RE/HA vrtića u Šibenskoj ulici.
  • RC Split podržao je organizaciju Međunarodne konferencije medicinske informatike i telemedicine EMMIT 2010 te je dodijelio nagradu za najbolji rad u protuvrijednosti 250 EUR
  • U sklopu suradnje s RC Osimo, članovi RC Split sudjelovali su u organizaciji dostave donacije bratskog kluba iz Italije – humanitarna pomoć za centar “Samaritanac”
  • Na incijativu predsjednika, RC Split realizirao je program obilježavanjagodina od smrti Ane Roje – 3 originala biste, rad kipara Joze Vrdoljaka RC Solit je poklonio HNK Split (17.03.2011)., Baletnoj školi u Kaštel Kambelovcu (03.03.2011.) te HNK Zagreb (27.06.2011). Članovi RC Splti prihvatili su prijedlog predsjednika da se na sličan način obilježi i 10.godišnjica od smrti Silvija Bombardellija (01.10.2012.)
  • Na svečanoj sjedinici Gradskoj vijeća održanoj u splitskom HNK05.2011. Rotary klubu Split dodijeljena je godišnja Nagrada Grada Split
  • Na inicijativu predsjednika, započeta je suradnja s Lions klubom Split na programu dodjele imena akademikaKrune Prijatelja novom izložbenom prostoru splitske Galerije umjetnina